1300 ₺ / Kişi


Açıklama

1)HAREKET İZMİR MERKEZDEN SAAT 24:00  

2)SABAH NAMAZI ULU CAMİ ZİYARETİ    

Göçebe Türklerin Anadolu’ya yerleşmelerinden sonra tarihe miras bırakacakları büyük ve önemli eserler arasında ilklerden olması caminin özelliklerinden biri.

Bunun yanında Kabe örtüsünün burada bulunması, dönemin en yetenekli sanatçıları tarafından yapılmış hat levhaları ve yine dönemin önemli ruhani liderlerinin burada ibadet etmiş olmalarından dolayı Bursa Ulu Camii önemli bir eserdir.

3)  SERPME SABAH KAHVALTISI

4)700 YILLIK CUMALI KIZIK KÖYÜ

Cumalıkızık, Osmanlı dönemi konut dokusunu günümüze kadar koruyan bir köydür. Osmanlı dönemi sivil mimarisini günümüze taşıyan Cumalıkızık Evleri, koruma altına alınmıştır. Bursa’nın doğusunda yer alır. Günümüzde ilin Yıldırım İlçesinin bir köyü konumundadır.

Orhan Bey zamanında vakıf köyü olarak kurulmuş bir yerleşim bölgesidir. Osmanlıların Bursa’da ilk yerleştikleri bölgelerden olan Cumalıkızık, 180’i halen kullanılan, bazılarında ise koruma ve restorasyon çalışmalarının yapıldığı toplam 270 evden oluşmaktadır.

5)YEŞİL TÜRBE VE YEŞİL CAMİİ ZİYARETİ

Yeşil Camii’nin güneyinde bulunan Yeşil Türbe, Yıldırım Bayezid’in oğlu Çelebi Mehmed tarafından 824H. (1421) yılında yaptırılmıştır. Türbenin mimarı Hacı İvaz Paşa’dır

Türbe sekiz köşeli bir yapı olup, dıştan yüksek kasnağı, sivri kubbesi ile karakteristik bir uslubun anlatımıdır. Yapı , sandukaların bulunduğu zemin kat ve kripto vazifesi gören tonozla örtülü bir bodrumdan oluşmaktadır. Kubbe her yüzünde sivri kemerli birer küçük pencere bulunan sekiz yüzlü kasanak üzerine oturur. Kubbeye geçiş, prizmatik üçgen dizisinden oluşan bir kuşakla sağlanmıştır. Kuzey yönündeki girişin sağında ve solunda yer alan mihrapcıkları, ayakkabılıkları, kapı üzerindeki skalaktitleri, kitabesi, dilimli kubbesi, çeşitli renk ve motiflerdeki çiniler ile bezenmiştir. Çiniler kabartma ve sır tekniğinin en güzel örneklerindendir.

6)TOPHANEDEN BURSA MANZARASI

7)ÖĞLE YEMEĞİ (İSKENDER DÖNER)

8)OSMAN GAZİ VE ORHAN GAZİ TÜRBESİ ZİYARETİ

9)BURSA TARİHİ ÇARŞI

Kapalı Çarşı, Bursa’nın Türkler tarafından, fethi sonrasında yapılmış eserlerden biridir. Bursa, Türk Yurdu olduktan sonra, burada çok sayıda, han, hamam, cami, medrese gibi tarihi eser yapılmıştır. Türklerin Bursa’ya o dönemlerde kazandırdıkları eserlerden biri de Kapalı Çarşı’dır. Bursa o dönemde bir savunma üssü konumunda idi. Yapının ilk zamanlardaki hali, daha mütevazı ve kendi halinde idi. Zaman içerisinde, deprem ve yangın gibi türlü afetler sonrasında, tamir ve imar süreci devam etmiştir. Her tamir sonrası daha da geliştirilmiş ve düzenlenmiştir. Tarihi Kapalı Çarşı, en büyük depremi 1855 yılında yaşamıştır. O tarihten sonra yapılan onarım çalışmaları ile günümüzdeki şekline uygun bir hale gelmiştir. Üstü açık olan Kapalı Çarşı, tamir sonrasında üstü kapatılmıştır.

10)BURSA FETİH MÜZESİ (PANAROMA 1326)

11) TELEFERİK İLE ULUDAĞA ÇIKIŞ(GRUBUN TERCİHİNE BAĞLI)

12)İZMİRE DÖNÜŞ

 

ÜCRETE DAHİL OLANLAR:#sabah kahvaltısı##ulaşım#seyahat sigortası#profesyonel rehber#acente refakati..

ÜCRETE  DAHİL OLMAYANLAR:ÖĞLEN YEMEĞİ#HERTÜRLÜ KİŞİSEL HARCAMA/ MÜZE GİRİŞLERİ/TELEFERİK İLE ULUDAĞA ÇIKIŞ

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

Etiketler

Yorum Yap

Falez Turizm Hizmetleri whatsapp numarası